Ontbinden Stichting EK Atletiek Amsterdam 2016

Aan al het mooie komt een einde… Met enige weemoed maar met heel veel voldoening is op 6 april jl. tijdens de laatste bestuursvergadering de Stichting EK Atletiek Amsterdam 2016 ontbonden. Een aantal herinneringen aan ‘Amsterdam’ zal tot in lengte van dagen bij menigeen op het netvlies blijven staan.

De atletieksport kwam zowel in het Olympisch Stadion als op het Museumplein en de historische route tijdens de EK Halve Marathon en de Brooks 10K Champions Run door het centrum van de stad tot volle bloei. Uitstekende sportieve prestaties van atleten in een vol en bruisend stadion, een eigentijdse vorm van event presentation en victory ceremonies op het voorplein waar atleten letterlijk en figuurlijk in het zonnetje stonden. Ook de talrijke side events voor jong en oud en de integratie van de International Para-Athletics Challenge in het compacte programma van de EK Atletiek sprak aan.

 

De atletieksport heeft met onze partner Atletiekunie hier onmiskenbaar stappen gezet die ook internationaal tot de verbeelding spreken. De stad Amsterdam toonde zich daarbij een waardige, en sportieve, gastheer samen met de ruim 1.700 vrijwilligers die bewezen DAT HET KAN!

Al met al was het een fantastisch atletiekfestijn like never before. Sportief, organisatorisch en ook financieel laten we een best-practice na. De stichting mag dan ophouden te bestaan; de atletieksport blijft zich vast verder doorontwikkelen. Immers, het icoon Olympisch Stadion kan door een aantal structurele aanpassingen weer jaren vooruit en de Holy Ground of Athletics op het Museumplein krijgt in de nalatenschap nog vast een vervolg!

Graag willen we onze erkentelijkheid uitspreken voor jullie inzet, betrokkenheid of bijdrage – in welke vorm dan ook – aan dit succesvolle evenement. Het was een feest om erbij te mogen zijn.

Chapeau en dank hiervoor!

Stichting EK Atletiek Amsterdam 2016,
Rien van Haperen, directeur